Lugter din opvaskemaskine?

Du har måske selv prøvet det. Opvaskemaskinen har netop kørt en omgang med service og bestik, og du er klar til at tage de friske, rene tallerkener og lignende ud af opvaskeren. Men då lågen åbnes, er det første du rammes af en rigtig kedelig lugt. Du tænker højst sandsynligt: Hvor kommer den lugt fra?

Der kan være forskellige årsager til, at din opvaskemaskine lugter grimt. Og der er heldigvis nogle gode råd til at undgå denne uhumske lugt. En ganske simpel årsag til, at din opvaskemaskine lugter, kan være, at du glemmer at lade lågen stå på klem, når du lige har tømt maskinen. Under drift bliver der skabt en enorm varme i opvaskemaskinen samtidig med, at der efter drift stadig vil være en smule restvand inden i maskinen. Hvis du ikke sørger for at lade lågen stå på klem efter endt tømning, vil denne varme og restvand ikke kunne fordampe ordentligt, og det kan skabe en rigtig grim lugt.

Hvis din tomme opvaskemaskine lugter, kan det også skyldes, at maskinen er snavset eller at der er noget rod med rørføringen. Det er derfor vigtigt, at du ofte sørger for at afkalke og rengøre din opvaskemaskine.

Gode råd til rengøring af din opvaskemaskine

  • Rens det filter som er i bunden af opvaskemaskinen
  • Rengør gummilisterne indeni opvaskemaskinen med vand og opvaskemiddel. Hvis listerne er meget snavset, så kan du med fordel anvende brun sæbe.
  • Put citronsyre i sæbeskuffen og kør en tom vask ved 60 grader.
  • Du skal være opmærksom på, at du ikke må køre klorholdige produkter lige efter, at du har brugt syreholdige produkter, såsom citronsyre. Det kan nemlig danne giftige gasser.

Hvis ovenstående virker, men lugten hurtigt vender tilbage, kan du anvende et klorholdigt produkt. Det vil sige, at du putter det i sæbebeholderen, og så vasker ved 60 grader. Det er dog en løsning, som du skal gemme til allersidst, da klor er meget hårdt ved miljøet.

Er der intet af det ovenstående, som virker, skal du tage kontakt til din lokale vvs-mand. Det kan være, at vandlåsen eller rørføringen er forkert installeret.