Så fik vi endelig nye vinduer

Tilbage i 2011 (mere nøjagtigt den 1. april), købte vi vores drømme hus. Eller det vil sige, at det var det hus som vi kommer til at bygge om til drømmehuset. Indretningsstilen og farverne var ikke lige os, men heldigvis er den slags noget man kan lave om på. Det vi ikke kan lave om på er omgivelserne og de er helt fantastiske.

Nye vinduer

Huset havde nogle gamle bondevinduer som egentlig ikke fejlede så meget. Der var et par enkelte punkterede ruder og så trængte de til noget maling, men ellers var der hverken råd eller andre ting der gjorde, at vinduerne behøvede at blive skiftet.

Nye bondehus vinduerVi hader dog at male vinduer og vi ville også gerne have noget i et lidt andet design (og en hoveddør som ikke var så massiv) og så var det lettere at købe nye vinduer. Vi blev dog nødt til at gøre det over flere omgange da det hele jo koster penge.

Vi startede med 1. sal hvor vi samtidig fik lavet loft til kip. Se eventuelt billederne her. Her var den helt store forskel, at vi skiftede en hel gavl ud med et stort vinduesparti. Da vi har skoven lige udenfor døren, så var det oplagt at få nogle flere vinduer så vi kunne se hvad der skete udenfor.

Gøre det selv

I første omgang havde vi overvejet at gøre det selv, men vi måtte hurtigt erkende, at vi ikke turde tage chancen og skifte vinduerne selv. Derfor bad vi Mølager Byg om at gøre det for os. Som du kan se på billederne i det tidligere link, så er resultatet blevet ret godt (synes vi selv) og det var alle pengene værd.

En ting man skal overveje hvis man vil gøre det selv er, at vinduer vejer relativt meget. Det er ikke noget man bare lige løfter rundt selv og skal der holdes mens der skrues eller sættes kiler i, så er det en rigtig god ide at være minimum to.

Ronnie (tømreren) havde da også en makker med som hjalp til. Jeg tænker også, at det er en god måde til ikke hurtigt at få ødelagt sin ryg ved at lave forkerte løft. Det er simpelthen for dumt at slide sig selv op før tid med den slags.

Vi har ikke fortrudt skiftet et sekund og heller ikke, at vi fik hjælp til at sætte dem op.